Systemet har dømt mig – uden rettergang

-World needs ”revolution” in mental health care-, proklamerede FNs Special Rapporteur on Psychiatry  6. juni 2017. Helt enig og det kan kun ske for langsomt! Nu må uhyrlighederne stoppe. Det kan for eksempel ikke passe at man lader folk, sejle deres egen sø efter de er blevet mere eller mindre handicappet efter fejlbehandling med massiv og mangeårig medicinering med psykofarmaka.
Joh! Det passer desværre alt for godt

Keld Have Eriksen, medlem af DiP skriver derom I artiklen: Systemet har dømt mig – uden rettergang : Læs artiklen i LAPs medlemsblad nr. 4 2017s. 8.  http://www.lap.dk

Kelds artikel er deprimerende læsestof. Man kunne forledes til at tro, at Keld beskrev Franz Kafkas Østeupæiske (1900-tals) bureautisamfund. Men ak Nej. Det er Danmark i dag. Artiklen tager os med på en uhyggelig diagnose -og medicinkarruseltur med start i det øjeblik Keld opsøger psykiatrien og uden mulighed for at stå af.

Det myldrer jo med sager som minder om Kelds, og de ansvarlige vender blot det blinde øje til. Det kan de bl.a. gøre, fordi vi almindelige borgere ved vores passivitet indirekte sanktionerer den farlige og nedværdigende behandling, Og fordi vi synes at acceptere, at mennesker i det system underlægges tvangsmæssig overmedicinering og bæltefiksering.

De som for det meste kæmper imod de urimelige vilkår er brugere og pårørende til brugere. To grupper som negligeres af myndighederne.

Kelds glimrende artikel viser hvordan systemet blot vender ryggen til de mennesker, på hvem behandlingssystemet har forårsaget uoprettelig skade. I manges tilfælde pga. forkert behandling og forkert diagnose.
De folk bliver ikke tildelt samme rettigheder som resten af befolkningen.
Deres diagnose kan ikke slettes.

Heldigvis er der en opløftende momenter i de ellers så deprimerende informationer. Keld oplevede at en person blandt personalet gav Keld ret i, at han blev behandlet forkert og støttede ham i hans ønsker om at komme ud af den forkerte og ødelæggende behandling.

Det blev vendepunktet for Keld.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: