Jonatan blev udskrevet fra psykiatrisk afdeling. 48 timer efter var han død

Jonatan kom hurtigt ind i diagnosekarrusellen og proppet med psykofarmaka

 Medierne skal grave dybt, når der kommer et dødsfald i psykiatrien. Det gør de sjældent. Der er en udbredt berøringsangst i forhold til at stille spørgsmål til psykiatrisk behandling og her mener jeg stille kvalificerede spørgsmål til psykiaterne og deres behandling/den medicinske.

TV2 har fortalt den sørgelige historie “Jonatan blev udskrevet og 48 timer efter var han død”. Moren Linda Heidi Ottesen udtaler om psykiatrien: “Der kun er medicin og tvang. Ikke nok sengepladser”. Det kan jeg bestemt ikke være uenig i. Svagheden ved TV2’s udsendelse/artikel er, at der mangler en meget vigtig indfaldsvinkel, nemlig: Hvor meget medicin får Jonatan og hvad er bivirkningerne derved. Jonatans ‘løben så fødderne bløder’ er af psykiaterne beskrevet som et af hans sygdomstegn. Men måske løber Jonatan fordi han lider af bivirkningen Akatisi, som er en bivirkning ved psykofarmaka. Se beskrivelse af bivirkningen fra wikipedia: (Akatisi er et syndrom karakteriseret ved ubehagelige følelser af indre rastløshed, der viser sig ved en manglende evne til at sidde eller stå stille. Det kan opstå som en bivirkning af medicinering, specielt antipsykotika) Måske fik Jonatan medicindoser som han slet ikke kunne tåle og det var årsagen til at hans lidelse forværredes, – at han simpelthen fik det værre og værre.

 

Det kan ikke passe at vi som borgere skal blive ved med at acceptere at vores pårørende i al for stor udstrækning dør i behandling for en mental lidelse som i udgangspunkt ikke er dødelig.

Der skal ske et paradigmeskift i vores syn på psykiatribehandling. Problemerne kan ikke kun løses ved flere sengepladser. Der skal også nytænkes.

“Jonatan kom ind i diagnose-karrusellen og blev stopfodret med afhængighedsskabende piller” udtaler en af Jonatans pædagoger fra behandlinghjemmet, hvor han boede som yngre.

Den sætning efter min mening siger alt om vores behandlingssystem. Diagnoserne flyver om ørerne på de folk som søger hjælp i psykiatrien, og de forskellige psykofarmaka flyver i tilsvarende tempo ind i folks munde ofte uden skelen til virkningen og i for det meste uden at der bliver lyttet til folks oplevelse af bivirkningerne af disse farlige stoffer

https://www.tv2ostjylland.dk/artikel/hvorfor-druknede-jonatan

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: