Skrivelse til myndighederne: Stop Henrik Day Poulsen’s hasarderede behandling me zyprexa.

2 Psykiater Henrik Day Poulsen  ledende overlæge Bispebjerg psykiatrisk afdeling

Regionsrådsformand København 11. september, 2014
Sophie Hæstorp Andersen
Region Hovedstadens psykiatri
Kongens Vænge 2
Hillerød

Tre gange dosis(zyprexa) er fint’ udtaler psykiater Henrik Day Poulsen

Nu må det stoppe!
Foreningen Død i Psykiatrien (DiP) kan ikke acceptere ledende overlæge i psykiatri Henrik Day Poulsens udtalelser til Politiken 10/9 2014 om (under)medicinering med det antipsykotiske præparat zyprexa.
I følge psykiater HDP er der ingen risiko ved, at svært syge patienter på lukkede psykiatriske afdelinger får 60 mg. Zyprexa (20mg. er anbefalet). I den forbindelse udtaler han også: “Der er ikke tale om overmedicinering, for der er ingen risiko”.
HDP’s taler således for medicindoser, der direkte strider mod Sst’s og Region H’s vejledninger. Sst og Region H’s psykiatri må sætte en stopper for HDP’s farlige behandling (overmedicinering).
HDP’s behandling resulterer i voldsomme, invaliderende bivirkninger og kan koste patienten livet. Og, befolkningen bliver skræmt over hans holdning til behandling.
HDP giver også -på skræmmende vis- udtryk for sin farlige ‘behandlingsetik’ i en kronik i Politiken 23/12 2013. ‘2014: året hvor patienten bliver taber’
HDP mener, at patienterne bliver tabere pga. de ‘meget omfattende indskrænkninger i, hvor meget medicin psykiatere må give svært sindsyge patienter. HDP skriver i kronikken: ‘Årsagen dertil er den af Politiken afdækkede “Glostrup sag” om påstået overmedicinering af psykiatriske patienter. Den har, – efter hans mening – resulteret i, at Sundhedsstyrelsen har udsendt nye retningslinjer for brug af antipsykotisk medicin.
“Glostrup sagen”, som HDP refererer til, kørte i Politiken for to år siden. Her afslørede Politiken som sagt, at der skete en overmedicinering, hvor nogle patienter fik 160 mg. Zyprexa, altså otte gange den anbefalede dosis. – Det er den kæmpedosis, som HDP på arrogant vis omtaler som ‘påstået overmedicinering’.
Her to år efter er debatten om medicinering med antipsykotika atter blusset op. Og grotesk nok er udgangspunktet nu det modsatte. Nemlig undermedicinering.
24. juni, 2012 skrev Foreningen Død i Psykiatrien(DiP) til Sst Regionerne og Politikerne og journalister i forbindelse med “Glostrup -sagen”. Grunden til DiP’s henvendelse var, at den anbefalede dosis af zyprexa fejlagtigt var sat til 40 mg. dgl., i stedet for 20 mg. Det blev korrigeret og den rigtige dosis (20 mg). kunne derefter læses i medierne. Se vedhæftet brev af 24/6 fra DiP.
HDP’s hasarderede behandling må stoppes. Vi skal som borgere i RegionH og specielt i indre København trygt kunne henvende os til psykiatrisk behandling.
På Død i Psykiatriens FB side kan man allerede se nervøse reaktioner på HDP’s nye udmelding.
Med venlig hilsen
Dorrit Cato christensen
Formand for foreningen Død i Psykiatrien
Kopi sendt til: Svend Hartling, Regionh
Morten Rand Jensen, RegionH
Sst. enhedschef Anne Mette Dons
Özlem Cekic (SF)
Per Clausen & Stine Brix(EL)
Journalister ved dagblade

Reklamer

En kommentar to “Skrivelse til myndighederne: Stop Henrik Day Poulsen’s hasarderede behandling me zyprexa.”

  1. Brit Volden Says:

    Kære Dorrit, keep up the fight! Det er helt horribelt!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: