Diagnosetyranni

Foreningen Død i Psykiatrien (DiP) får mange henvendelser fra folk, – med diagnosen skizofreni eller fra pårørende til personer med omtalte diagnose -, der er kommet i klemme i det psykiatriske behandlingssystem. De oplever slet og ret, at den behandling/medicin, de bliver tilbudt er forkert. Den  afhjælper ikke deres problemer, men  den gør dem dårligere og det er dog en katastrofe.

Mange mener, at det bunder i, at den diagnose(skizofreni), de har fået stillet er forkert. Hvis diagnosen er forkert er det dog klart, at personen bliver dårligere af behandlingen/medicinen. For disse kraftige midler, som ændrer kemien i hjernen er altså ikke bolsjer. Nej,  behandling med psykofarmaka giver mange og til tider farlige bivirkninger. Dødsfald er ulykkeligvis ikke sjældent i den gruppe massivt medicinerede brugere.

Jeg vil gerne starte en debat, hvor vi  fokuserer på diagnosens stigma og diagnosetyranniet som to parametre, hvis resultat/virkning på det enkelte menneske bør undersøges. Det gælder både behandlingsmæssigt og ikke mindst påvirkning på senere inklussion i samfundet. (En diagnose følger patienten resten af livet)

Jeg vil gerne høre jeres mening og erfaring med “Diagnosetyranni.”

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: